május 17, 2019

Ismerjék meg a díjazottakat – Czinege Jánosné, a Szigetszentmiklósi Városi Könyvtár munkatársa

2019. május 14-én rendeztük meg először A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Tíz olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket június 12-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Czinege Jánosné Budapesten született 1963. december 13-án pénteken, Luca napján.

A babonával ellentétben szerencsésnek érzi magát, saját auráját zöld színben pompázónak látja. Taksonyban nőtt fel. 1982-ben ment férjhez, így került Szigetszentmiklósra 37 évvel ezelőtt. Gyermekei révén a szülői munkaközösség tagjaként került először kapcsolatba a közösségi munkával.

Több mint 20 éve dolgozik a Városi Könyvtárban. Nagyon sok rendezvényük van, így sokféle emberrel találkozik nap mint nap, minden korosztályból. Ha bármilyen problémával megkeresik szívesen segít, nem jelent számára problémát, ha az nem a munkájához kapcsolódik. Ezért cserébe sokan viszonozzák kedvességét, például több alkalommal a szigetszentmiklósi nyugdíjasok segítettek neki a nagytakarításban.

Munkaidőn kívül is fordulnak hozzá, és eszébe sem jut, hogy ne segítsen. Jókedvű, segítőkész, kedves, nyugodt ember. Nagyon szeret olvasni. A legjobb barátnője többször mondja neki: nehogy meg merjen változni!

Nem vár semmit a segítségéért, mert számára elég látni mások örömét. Véleménye szerint ez az elszántság és segítőkészség a neveltetéséből fakad. Ha valakit meg akar lepni, azt saját maga által készített ajándékkal teszi. Még mindig küld képeslapokat, mert azt sokkal közvetlenebbnek tartja mint az elektronikus levelezést. Rengeteg mindennel foglalkozik, mint például az üvegfestés, álomfogó készítése, origami, kézműveskedés.

Van egy nagy álma: szeretne megtanulni varrni. Jóindulata határtalan, elmondása szerint a szeretet az, ami hajtja a munkavégzés során. Hisz a misztikus dolgokban. Mindent megszerel, egyfolytában sürög-forog, mindig nyüzsög. Olyan ember aki mindig odafigyel másokra. A családja mellette áll, mindenben segítenek neki.

Gyerekei örülnek, hogy ilyen aktív édesanyjuk van, a párja büszke rá. A Vöröskeresztnek nem tagja, de önkéntesként lelkesen segít a programok szervezésében, megvalósításában. A legtöbb idejét a munkahelyén tölti. Mindig szakít időt arra, hogy más szigetszentmiklósi rendezvényen is segítsen. Sok gyerekkel találkozik, mindenkivel türelmes, segítőkész. Nagyon szereti a kicsiket. Munkahelyén napi szinten sok gyerekrendezvény van, ahol szintén számíthatnak rá.

Czinege Jánosnét azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert nincs olyan ügy, amiben ne tudna segíteni. Munkakörén túlmenően nyújt támogatást. Sok jó ötlete van, amivel hozzájárul a rendezvények lebonyolítását. Ha kell szerel, díszít vagy tanácsokat oszt. Tud határozott lenni és mindenkit munkára sarkallni. Olyan ember, akinek a segítségére mindig számítani lehet.

You may also like...