november 11, 2020

Ismerjék meg a díjazottakat – Kecskésné Mucha Andrea, Amivárosunk.hu egyesület elnöke

2020. október 21-én rendeztük meg második alkalommal A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Nyolc olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket november 21-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Kecskésné Mucha Andrea 1977-ben született, bátyja tragikus halála után egyedüli gyermekként nevelkedett. Az élet úgy hozta, hogy Andrea 2006-ban nagycsaládos lett. Akkor már volt egy nagyfia, férje két lánygyermeket hozott a családba, és hamarosan megszületett közös gyermekük is. Sőt, a család további taggal is bővült, amikor befogadtak egy 18 éves fiatalt, aki korábban gyermekotthon lakója volt, és öt éven át kísérték a felnőtté válás útján. A nagyobb fiú azóta a Műszaki Egyetem hallgatója, a kicsi most hatodik osztályba jár, nevelt lányuk pedig Németországban próbál szerencsét.

Nagycsaládjukra most már még grandiózusabb jelző illene, hiszen Andi férje gyermekei révén már négyszeres nagymama is. Andrea 2008-ban csatlakozott a Nagycsaládosok Egyesületéhez. Egy évtized alatt megannyi élelmiszer- és ruhaosztás, karácsonyi és húsvéti adománygyűjtés, tanszergyűjtés megszervezése fűződik a nevéhez.

2013-ban a Share tagja lett, mely egy, magát a Facebookon megszervező, segítő csoport. 2013-2014-ben, mintegy másfél éven keresztül, iskolák bevonásával szerveztek szendvicsgyűjtést minden egyes csütörtökön, hogy azokat a Budapest Bike Maffia segítségével hajléktalanokhoz juttassák el. 2014-2015-ben havi rendszerességgel készítettek meleg ételt és gyűjtöttek ruhát, ezzel segítve az Oltalom Karitatív Egyesület munkáját.

Ugyanebben az időszakban, szintén iskolákkal együttműködve, a helyi Harkály utcai, mélyszegénységben élő lakosokat látták el élelemmel. 2016-ban közel 30 rászoruló család karácsonyát tették szebbé „angyalka-járatukkal”, mely házhoz vitte mindazt, amiben a családok hiányt szenvedtek. 2017-ben megszervezte a Szociális Karácsonyt, melyhez a helyszínt a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet, az anyagi támogatást pedig helyi civilek és önkormányzati képviselők biztosították.

A rendezvényen 150 főt láttak vendégül, a gyermekeknek csomaggal kedveskedtek. A megmaradt ételnek a Magyar Vöröskereszt Csepeli Hajléktalan Szálló lakói, a ki nem osztott csomagoknak pedig a csepeli Burattino Gyermekotthonban nevelkedők örülhettek. 2019-ben Amivárosunk.hu egyesület alelnökeként a Magyar Vöröskereszttel karöltve karácsonyi rendezvényt szervezett, ezzel 50 rászoruló család ünnepét tette szebbé.

Idén, a járványügyi vészhelyzet idején önkéntesként segítette az időseket a bevásárlásban, mely tevékenységét Szigetszentmiklós Város Önkormányzata elismerő oklevéllel köszönte meg.

A négytagú Korelkó család háza 2020. június 5-én égett porig. Andrea létrehozott megsegítésükre egy Facebook-csoportot, ahol jelentős mennyiségű készpénzt és építőanyagot, bútort, háztartási eszközt gyűjtött össze az újrakezdéshez. Jelenleg a Felsőtagon, a Pünkösdhalmi tó környezetében élő háromezer ember jogaiért harcolt, ahol nincs vezetékes víz, a tó folyamatban lévő feltöltése pedig veszélyezteti a fúrt kutakból nyert víz minőségét, rontva ezzel az ott lakók életkörülményeit.

 

Kecskésné Mucha Andreát azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert ajánlói nagyon aktív, a közösségért tevékenykedő emberként írták le. Minden helyzetben gyorsan és hatékonyan intézkedik, hogy a segítség a rászorulókhoz elérjen.

You may also like...