november 9, 2020

Ismerjék meg a díjazottakat – Tóth Anna Mária, “Merj kérni, segítünk” Facebook csoport alapítója

2020. október 21-én rendeztük meg második alkalommal A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Nyolc olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket november 21-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Tóth Anna Mária most már nyugdíjas. 1955. augusztus 7-én született Budapesten. Bárhol járt a világban sportolóként vagy magánemberként, mindig Szigetszentmiklósra tért vissza, ezt a várost tekinti igazi otthonának.

Vendéglátóipari- és Kereskedelmi Szakközépiskolába járt, majd a Vendéglátóipari Főiskolán végezett. A családjára a legbüszkébb, négy csodás lánya van és hét unokája. Szociálisan rendkívül érzékeny, szereti és tiszteli az embereket. Az elmúlt közel tizenegy év nem volt könnyű számára, főleg 2010–2013 között. Megküzdött a rákkal, a kezelésekkel, műtétekkel.

A családja és a barátai segítségével 2014-re sikerült talpra állnia. Nagyon hálás azért, hogy melléálltak, nélkülük nem sikerült volna. A sok történés sok mindenre megtanította. Bekerült egy segítő csoportba ahol szembesült a családok gondjaival és jött a gondolat, hogy ő is tudna és akar is segíteni másoknak. Először a saját dolgaiból kezdett el adományozni, majd csatlakozott a családja is, aztán az ő barátaik és ismerőseik is.

Gyűltek az adományok és lelkesen alkotta a csomagokat a rászoruló családoknak, sok gyereknek az egész országban. Szigetszentmiklóson is egyre több barátja csatlakozott, majd az ő barátaik és ismerőseik, majd ismeretlenek is. Sok jó embert ismert meg, sok gyermeket is, mert amikor jöttek, tudtak beszélgetni sok mindenről és a csoport működéséről is.

Eljutottak odáig, hogy az ünnepekre és iskolakezdésre is tudtak segíteni, a támogatóik önzetlensége által. Több vidéki településen tudnak ma már osztani ruhákat, cipőket, élelmet, bútorokat és sok mindent. Ezek mellett még a város Szeretetládáját is – ez a helyi gimnáziumnál van – megtöltik élelemmel. A küldetése – ő így mondja – kiteljesedett, nagy örömmel végzi ezt a munkát, amíg ereje engedi. Szeret kertészkedni, új dolgokat kipróbálni. Szereti az állatokat, van kutyája, és hét cicája.

Tóth Anna Máriát azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert „ő az egyik legcsodálatosabb ember, aki másokon mindig segít” ajánlói szerint.

A Merj kérni, segítünk Facebook-csoport alapítója. Az év minden időszakában gyűjti az adományokat és azokat csomagolva juttatja el a rászorulóknak. Segítőkészsége, emberségessége messze kiemeli társai közül.

Teherbírása, akaratereje mások számára példaértékű. Évek óta szívén viseli országszerte a rászoruló családok, emberek sorsát. Támogatja, ruháztatja, élelmezi a rászoruló családokat, amibe rengeteg időt, türelmet és szeretet fektet bele. A beiskolázást számos rászoruló családnak könnyíti meg. Ünnepekkor apró ajándékokkal kedveskedik, Mikuláskor kézzel összekészített kis csomagot rejt az adományokba a gyermekeseknek, karácsonykor, húsvétkor úgyszint. Segít megoldást találni az embereknek, hogy jobb legyen az életük! És mindezért semmit nem kér, az emberek mosolya boldogítja.

You may also like...