november 6, 2020

Ismerjék meg a díjazottakat – Laczkovics Lászlóné, az Őszirózsa Vöröskeresztes Alapszervezet elnöke

2020. október 21-én rendeztük meg második alkalommal A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Nyolc olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket november 21-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Laczkovics Lászlóné 1951. február 11-én született Szigetszentmiklóson. Két gyermeke és három unokája van. Családja nagyon összetartó és egymást segítő. Közösségi munkája még 1985-ben kezdődött, amikor tanácstaggá választották. Nagy szükség volt utcájukban járdára, ami az egész utca összefogásával készült el. Az időseknek is segítségre és segélyre volt szükségük, a lehetőségekhez képest megoldotta ezt a feladatot is.

Munkáját 38 évig a médiában töltötte. A Csepel Autógyár Fényszóró újságjánál dolgozott. Népszerűsítette a kulturális programokat. Kapcsolatot tartott az újságterjesztőkkel, sajtónapi ünnepségeket szervezett. Szakalkalmazott újságíróként népszerűsítette a tanácstagi beszámolókat és a dolgozók mindennapi életét. 1987-ben A Dolgozó ember védelmében sajtópályázaton elismerő oklevelet kapott a MUOSZ-tól. Majd új időszak következett. Budapestre került a Magyar Gazda újsághoz, innen a Duna Televízióhoz. Nagyon sok civil munka következett, ami az Üzemi Tanács vezetőségével együtt valósult meg. Amit fontos megemlíteni az az évenként 500 fővel megrendezett Családi nap. Ez összefogta a televízió dolgozóit.

Az Üzemi Tanácstól nyugdíjba vonulásakor egy Emléklapon pár sorban kapta: „köszönet a sokéves áldozatos, közösségépítő munkájáért, az ezernyi ötletért, gondoskodó szeretetért”. Civil emberként a gyermekétkeztetést, mentőszolgálatot, éhező gyerekeket, rákosokat, stb. anyagi támogatással segíti. Aktív a bűnmegelőzési munkákban, az idősek felvilágosításában.

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub alelnöke, valamint az Őszirózsa Vöröskeresztes Alapszervezet elnöke. Az emberek szívesen fordulnak hozzá segítségért, megosztják vele gondjaikat, remélve, hogy mindenre talál megoldást. Munkája során nagy lelkesedéssel szervezi a közösségi megmozdulásokat. A Vöröskereszt szervezetében nagyon aktív, sokszor segíti a véradási munkát. Alapszervezeten belül rendszeresen szervez előadásokat, gyűjtési akciók szervezésében aktívan segít, szervez. Korábban az önkormányzatban bizottsági tagként a környezetvédelem iránt elkötelezett emberként sokat tett a tisztasági akciók megszervezéséért. Gyermekek körében a környezetvédelemről meseíró versenyt szervezett Álom-mesék címmel. Az alkotásokat társadalmi segítséggel könyv formában is megjelentette. Nem ismer lehetetlent, nagyon aktív közösségi ember.

Vöröskeresztes tevékenységéért 2019-ben Bronz Fokozatú kitüntetést kapott.

Laczkovics Lászlónét azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert munkája során nagy lelkesedéssel szervezi a közösségi megmozdulásokat. A szigetszentmiklósi Vöröskereszt aktív tagja, rendszeresen szervez gyűjtési akciókat. Nem ismer lehetetlent, örökmozgó, nagyon aktív közösségi ember.

You may also like...