május 30, 2019

Szigetszentmiklósi NŐ torta Cukorvirág módra

2019. május 14-én rendeztük meg először A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást, ahol 10 hölgyet díjaztunk példaértékű munkásságuk okán. Sokan segítettek, támogattak minket, hogy mindez létrejöhessen. Következő sorozatunkban támogatóinkat ismerhetik meg egy kicsit jobban.

Rendezvényünk egyik fénypontja a torta volt, amit az ünnepséget követően a kitüntettek vágtak fel és kínálták vele a vendégeket.

A tortát Rózsa Krisztina a Cukorvirág kávézó tulajdonosa készítette.

Akinek nem jutott belőle annak eláruljuk, hogy a torta tejszínes csokoládés volt, barackos túró ízesítéssel. Kívülről fehér marcipán borította dekorációs massza bevonattal.


A készítőtől Rózsa Krisztinától azt is megtudtuk, hogy a díszítéseket szabad kézzel készítette, sablon nélkül, kézzel, melegen formázva. A virágok karamellből készültek, ami olyan cukor, mint a selyemcukor.

Krisztina a cukrászatot autodidakta módon kezdte el megtanulni. Az elsődleges célja az volt, hogy a családi partikon, születésnapokon, saját készítésű nem csak finom, hanem szép sütemények kerüljenek az asztalra.

Fő profilja a karamellszobrászat, mely önmagában is megállja a helyét, hiszen gyönyörű szobrokat, virágokat, virágkosarakat lehet készíteni. A kávézónak is innen származik a Cukorvirág neve.

Hazai szinten kétszer is magyar bajnoki aranyéremmel jutalmazták tehetségét, viszont többször már nem indult ezen a versenyen. Más, kisebb versenyen is közel 10 érmet szerzett.

Rengeteg felkérést kap bemutatókra, oktatásra, rendezvényekre, ezért is hagyta abba a versenyzést.

 

Felajánlását köszönjük még egyszer, sok kreativitást és elégedett vendéget kívánunk neki a jövőben is.

Cukorvirág kávézó

Cím: Szigetszentmiklós,  Somogyváry Gyula u.2/3.

You may also like...