május 16, 2019

Ismerjék meg a díjazottakat – Berta Beatrix mozgásterapeuta, természetgyógyász

2019. május 14-én rendeztük meg először A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Tíz olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket június 12-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Berta Beatrix 1973-ban született, gyermekkorát Miskolcon töltötte és itt kezdett el már egészen fiatalon az emberek mozgatásával foglalkozni. Eleinte a fitnesz világában mozgott, később tért át a keleti metodikákhoz, a rehabilitációs, prehabilitációs rendszerekhez, az idegrendszer fejlesztéséhez.

Jelenleg alternatív mozgás és masszázsterapeuta természetgyógyászként vezeti a Maitra Stúdió mozgás részlegét. A Stúdiót párjával közösen alapították Szigetszentmiklóson 2012-ben.

Olyan gyógyító és egészségmegőrző mozgásrendszerekkel – néha ezek ötvözésével is – dolgozik, melyek sokaknak segítenek fájdalmaik megszüntetésében, rugalmasságuk, erejük visszanyerésében, megtartásában.

Munkája egyben a szenvedélye is, és hálás az életnek azért az áldásért, hogy azzal foglalkozhat, ami számára öröm. Azt vallja, hogy figyelemmel és kitartással mindenki képes azt az életmódot kialakítani magának, amelyben testi-lelki békéjét és egészségét egészen a messze idős korig megőrizheti kemikáliák és orvosi beavatkozások nélkül is.

Mestereitől és az élettől azt tanulta, hogy lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség van. Mindig van járható út és segítő kéz is. Igyekszik ezt a tudást továbbadni.

Berta Beatrixet azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert mindent megtesz a hozzá fordulók egészségéért.

A foglalkozásokon egy perc alatt átalakítja az aznapi tervet, ha valakinek éppen speciális fájdalma, problémája van. Mindenkivel megtalálja a közös hangot, az iskolafelkészítős ovisoktól a TiniTornás fiatalokon át, az aktív és a senior korosztályig egyaránt.

A Városi Könyvtár baba-mama klubjában édesanyáknak ad tanácsot a szülés utáni regenerációban és a kisgyerekek egészséges mozgásfejlődésével kapcsolatban. Valódi odafigyeléssel fordul az emberek felé, a mozgáson keresztüli gyógyítás mellett az élet sok területén igyekszik segíteni.

Sok esetben kérnek tanácsot tőle a hozzájárók, ha orvost, magántanárt, hentest vagy akár autószerelőt keresnek. Mindig igyekszik a helyi szakemberekkel, kisvállalkozókkal összekapcsolni vendégeit.

A közösség, ami az évek során a Stúdióban szerveződött, egymást mindenben segítő, szerető, törődő emberek csapata lett, amiben természetesen, Beának igen nagy szerepe van. Mindig jó példával jár elől, időnként még jótékonysági minigyűjtéseket is szervez. Ruhák, cipők, játékok, könyvek a “hontalan ovinak” Pestre, árváknak vidékre, károsultaknak, a környék rászorulóinak. Üde színfoltja Szigetszentmiklósnak.

You may also like...