május 24, 2019

Ismerjék meg a díjazottakat – Kada Szabó Éva, a Kada Hajszalon tulajdonosa

2019. május 14-én rendeztük meg először A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Tíz olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket június 12-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Kada Szabó Éva intercoiffure mesterfodrász, a Kada Hajszalon tulajdonosa, a dán Gold Hungarian Arttistic directora.

Szenvedélye a hivatása, amelyhez hosszú évek óta ragaszkodik. Szakmai sikereiből kifolyólag bejárta a fél világot, kapott számtalan ajánlatot a külföldi karrierhez, de soha egy percre sem gondolkodott el azon, hogy elköltözzön innen, mint ahogyan azon sem, hogy Budapest belvárosában nyisson egy szalont. Megingathatatlanul hisz abban, hogy semmiféle hátránya nincs annak, ha az ember az agglomerációban működtet minőségi vállalkozást, minőségi szolgáltatással. A belvárosi vendégek ugyanis szívesen jönnek hozzá – akár a főváros túlsó végéről is.

Minden Szigetszentmiklóshoz köti. Itt élnek a szülei, ide jártak iskolába a gyerekei, itt az otthona, és megannyi emlék az életéből. Londonban és Párizsban is tanult. Folyamatosan képzi magát. Rendszeresen lép fel bemutatókon, és évek óta tart saját haj show-kat.

Több évtizedes pályafutása során számos világmárkának volt a hazai művészeti vezetője. Hosszú esztendőkön át L’oreal nagykövetként és Senscience művészeti vezetőként dolgozott. Nagy tisztelettel adózik mesterének, Szabados Irénének, akihez minden évben elmegy és megköszöni neki azt a sok útravalót, amit részére átadott. Fontosnak tartja, hogy megbecsüljük a köztünk élő szakmai kiválóságokat, és igenis visszaadjunk abból a sok jóból, amit az élettől kaptunk.

Hitvallása, hogy folyamatosan meg kell újulni. 2018-ban egy innovatív dán cég, a Gold választotta be a nemzetközi csapatába. Ez egyfelől hihetetlen megtiszteltetés volt számára, másrészt azt igazolta, amiben hisz, hogy folyamatosan fejlődni és tanulni kell. Amikor a Gold tulajdonosai, Victor Merier és Marco Moreno sztárfodrászok Budapesten jártak, megkérdezték a magyar disztribútorokat, tudnak-e ajánlani olyan kreatív fodrászokat, akik egy nemzetközi szakmai társaságban is megállnák a helyüket. A magyarok Évát ajánlottak, és titokban küldték el Dániába a portfólióját. Egy óra múlva meg is kapták a válaszlevelet, hogy Kadával azonnal szerződjenek.

A következő héten már utazott egy nagy kollekció fotózásra, ahol 50 ország szalonfrizuráiból készült egy album. Október közepén részt vett a koppenhágai nagyszabású bemutatón is, amelyre már egy évvel korábban minden jegy elkelt. 800 ember tapsolt, igazi összművészeti show volt. Tíz fodrászt választottak ki, akik bekerültek a végső teambe, köztük őt. Nagyon büszke arra, hogy ő képviselhette Magyarországot. Részt vett a JÖVÖKÉp Pályaválasztási kiállításon, ahol a fiatalok előtt népszerűsítette a szakmát. A jövőbeli tervei közé tartozik a Kada Akadémia létrehozása Szigetszentmiklóson, mivel elkötelezett híve az innovációnak. Az akadémiával is az a célja, hogy a szakmáját és a színpad világát minél magasabb szintre emelje, innen, Szigetszentmiklósról.

Kada Szabó Évát azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert innovatív gondolkodásmódja üde színt hoz a szigetszentmiklósi hétköznapokba. Kitartása, tehetsége egyedülálló, az emberekhez való hozáállása példaértékű.

 

You may also like...