május 23, 2019

Ismerjék meg a díjazottakat – Garzó Andrásné a Lila Akác Nyugdíjas Klub vezetője

2019. május 14-én rendeztük meg először A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Tíz olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket június 12-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Garzó Andrásné 1935-ben született Kabán. Két gyermeke, négy unokája és két dédunokája van.

A családja összesen 19 tagú. Egész életében arra vágyott, hogy nagy családja legyen, mert egyedüli gyermekként nőtt fel. Most leginkább arra vágyik, hogy megérje egészségben, hogy a dédunokája is felnőjön.

A szigetszentmiklósi Napraforgó Óvodában 35 éven keresztül dolgozott. Először csoportvezető volt, majd pedig vezető óvónő. A szolgálati ideje letelte után Arany és Gyémánt Diplomát vehetett át.

A város legrégebben alakult nyugdíjas klubjának, a Lila Akác Nyugdíjas Klubnak a vezetője 15 éve, 105 klubtag programját szervezi nagy lendülettel, fáradtságot nem ismerve. Fontos célkitűzése, hogy minél több civil szervezettel, intézménnyel, egyesülettel együttműködve hatékonyan tudják szolgálni a helyi érdekeket.

A Nyugdíjas Klub tevékenysége nagyon mozgalmas és sokrétű. Kéthetente tartanak klubnapokat, ahol színvonalas, közérdekű előadásokat hallgathatnak a tagok. Fontos célkitűzésük, hogy a lakosság részére is lehetőséget biztosítsanak arra, hogy megismerjék a klub életet, ezért rendszeresen szerveznek olyan zenével is színesített programokat, ahol a város lakossága is megjelenhessen. Minden évben megtartják az évfordulókat is.

A klub ebben az évben 35. születésnapját ünnepli június elsején, aminek alkalmából Kistérségi Nyugdíjas találkozót is szerveznek. Mindig megtartják a Farsangot, Nőnapot, Anyák napját, Mikulást, Karácsonyi megemlékezést, zenével, műsorral és maguk által készített szerény ajándékkal kedveskednek a tagoknak. Minden év végén műsoros záró év búcsúztatót tartanak.

A Klubnak van egy 15-20 fős ének és tánccsoportja is. Nyertek már országos ének versenyen kupát és sok oklevelet is. A tánccsoportjuk nemzetközi, országos és kistérségi és helyi fellépéseken elismerésként nagyon sok oklevelet tudhat magáénak. Több tánc koreográfiát is betanultak (csárdás, polka, cigánytánc, apáca show).

Fellépő ruháikat saját maguk szabják, varrják. Próbálják ezzel is csökkenteni kiadásaikat. Fellépéseikkel igyekeznek méltón képviselni Klubjukat és Szigetszentmiklós jó hírét minél több helyre elvinni.

Garzó Andrásné szívügyének tekinti a Nyugdíjas klubot. Szeret az idős embereknek segíteni, amiben tud mindig a rendelkezésükre áll. Mindenkihez van egy kedves szava és mindig van egy jó ötlete minden feladat megoldására.

Garzó Andrásnét azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert elhivatott feladatai iránt, szervező munkája mellett rendszeresen süteménnyel is meglepi a csapatot. A célját sosem téveszti szem elől, mindig határozottan harcol az igazáért és nem létezik számára lehetetlen kihívás. Önzetlen, kitartó és jó szervező, aki ha kell többször is felkeresi a klubtagokat, legyen akár közel vagy távol a lakásuk. A közösség építésben aktív szerepe van Szigetszentmiklóson. Mindenki csodálja fáradhatatlanságát.

You may also like...