május 21, 2019

Ismerjék meg a díjazottakat – Ender Julianna, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub elnöke

2019. május 14-én rendeztük meg először A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. Tíz olyan hölgyet díjaztunk, akik élete, munkássága példaértékű. Cikk sorozatunkban őket ismerhetik meg egy kicsit jobban. A képeket június 12-ig lehet megnézni a Sárgaházban.

Ender Julianna 1947. augusztus 20-án született Szigetszentmiklóson. 2007-ben az MNB főcsoport-vezetőjeként ment nyugdíjba. Nyugdíjas éveit nagyon aktívan éli. A városban mindenki Babiként ismeri. Hét éve az Őszirózsa Nyugdíjas Klub elnöke, szívvel-lélekkel teszi a dolgát. Inspirálja, ha megdicsérik a munkáját, viszont nagyon letöri a negatív kritika.

Az Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Népjóléti Bizottságának külsős tagja öt éve. Élete mozgalmasan telik, fantasztikusan osztja be a napját, így mindenre jut ideje. A családjára nagyon büszke. Elmondása szerint ők egyben a hobbijai is. Naponta főz, ellátja a háztartást, összetartja a családot. Lánya pedagógus, unokája jogász és politológus, testvére orvosprofesszor. Boldog párkapcsolatban él, társa nyugodt hátteret biztosít aktív életéhez, mindenben támogatja.

Szereti az állatokat, három macskával él együtt, szinte családtagként kezeli őket. Mérhetetlen energiáját véleménye szerint a szüleitől örökölte, akik aktív szerepet vállaltak a település életében. Édesapja tanácstag volt, édesanyja pedig az első okleveles szülésznő, majd körzeti nővér, és a helyi Vöröskereszt titkára hosszú éveken át.

Vöröskeresztes titkárként szervező munkával, lakossági pénzadomány gyűjtésével is segítette az idősek napközi otthonának mielőbbi megnyitását. Babi vezetőségi tagként tevékenykedett a Városi Vöröskeresztes Alapszervezetben, jelenleg az Őszirózsa Nyugdíjas Vöröskeresztes Alapszervezetben végez segítő tevékenységet. Kiemelt és példaértékű társadalmi munkát végez. Energiája töretlen, mindenkihez van egy kedves és jó szava. Teljes szívével a közösségért dolgozik, előtérbe helyezi a néphagyományokat (énekkar, néptáncosok, vers mondók…).

Mindenben az értéket keresi. Bárki fordulhat hozzá bizalommal, mindenkit meghallgat és ha tud segítséget nyújt. Példakép lehet bármelyikünk számára. Innovatív ötleteinek köszönhetően a nyugdíjasok sosem unatkoznak: számos program, előadás, kirándulás biztosítja a hasznos időtöltést. Nem lehet hozzá úgy segítségért fordulni, hogy ne kapjunk valamilyen jó tanácsot vagy valós segítséget. Az utcán, boltban vagy bárhol, bármilyen témában, már veszi is fel a telefonját és intézkedik is. Számára a közösség nagyon sokat jelent.

Ender Juliannát azért szerettük volna bemutatni A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert aktív nyugdíjasként – a közösség érdekét szem előtt tartva – eredményesen szervezi a közösségi munkát, és mindezért egy köszönömön kívül nem vár elismerést.

You may also like...